PRIVATEKONOMI.RN-PROJEKT.SE

 

 

?

?

?

 

 

Inledning och tankesätt

 

En bra ekonomi är väldigt viktigt för de flesta av oss och något som gör att vi kan leva med mera frihet, bestämma själva och faktiskt kunna styra vår tillvaro på ett tillfredställande sätt.

 

Reklamen/erbjudandena och produkterna som vi erbjuds är hela tiden mer fantastiska och bättre och bättre för oss kunder påstår de som sänder ut budskapet. I dag är vi mer exponerade än någonsin för all möjlig propaganda och reklam. Internet, tv, radio, mejl, smartphones, surfplattor, tidningar, affärer, sms, brevlådan, bilar, skyltar ute. Överallt blir vi exponerade för ett budskap. Någon vill ge dig ett bra erbjudande.

 

Grundbultarna i ett ekonomiskt tänkande är att vara kritisk, sparsam och avvaktande, du tjänar ekonomisk på det, miljön tjänar på det och det kräver att samhället hela tiden måste utvecklas. Det finns inget bolag/institut/förening eller ens i vissa fall privatpersoner som ger dig någonting gratis utan att förvänta sig någonting tillbaka – nåväl, nästan ingen.

 

De allra flesta som ser dig som en potentiell köpare eller en affärsmöjlighet för dem kommer att ge dig ett erbjudande. Du skall alltid fundera på varför du får detta erbjudande? För det finns i 99% av fallen en baktanke. Glöm aldrig det.

 

Tips på hur du skall tänka och bemöta ett bra erbjudande:

·       Fråga först varför du får detta erbjudande?

·       Vänd på allting och se sakerna från ett annat håll, finns det en hake?

·       Finns det möjlighet för dig att plocka russinen ur kakan eller måste du binda dig till något?

·       Fråga om alla delar i erbjudandet, någonstans måste bolaget tjäna pengar, försök hitta avgiften och säg sedan: Du sa att de var gratis men det var det inte.

·       Var uppmärksam på lockvaror, dessa kanske inte är gratis, billiga efter en tid.

·       Du kan också vara så fräck och faktiskt fråga vart företaget tjänar pengar på detta.

·       Tänk alltid på att det finns en baktanke med allting – nästan.

·       Jämför gärna med andra alternativ innan du bestämmer dig, fråga flera om samma erbjudande och se vad du får.

 

Marknaden är fri och vi har alla möjligheter att välja. Mina tips för att bli framgångsrik ekonomisk förklarar jag nu på ett antal sidor, men även med dessa punkter:

 

·       Försök alltid plocka russinen ur kakan, utnyttja alla gratiserbjudanden och säg sedan upp dem.

·       Bind aldrig upp dig till några konstiga avtal eller långa avtal.

·       Avvakta, behöver du köpa det här nu? Kanske kommer ett kanonerbjudande nästa vecka?

·       Var en aktiv och kritisk person som hela tiden ifrågasätter och försöker hitta andra och bättre alternativ. Vänd även på resonemanget, behöver jag verkligen det här? Vad har jag för nytta av det?

·       Strunta i märken eller statussymboler, titta bara på funktion, kvalité och pris.

·       Skriv aldrig under några papper, vill någon ge dig något gratis så får dem gärna göra det, men du skall då inte skriva på något.

 

 

Gå vidare till De små inkomsterna…

tillbaka.jpg                       2019 © ROBERT NYBERG för RN-PROJEKT