PRIVATEKONOMI.RN-PROJEKT.SE

 

 

 

 

”MED KLOKA VAL KAN MAN GÖRA NÄSTAN ALLT MAN VILL. SPARA IN PÅ SÅDANT SOM INTE ÄR SÅ VIKTIGT ELLER INTRESSANT FÖR DIG OCH ANVÄND PENGARNA TILL ATT LEVA ETT RIKT LIV. ATT SPARA MASSA PENGAR HAR INGET MÅL I SIG, DET ÄR SPARA OCH SPENDERA DET HANDLAR OM

Spara och Spendera

 

Hittills så kanske ni som läst igenom sidan tror att jag förespråkar att man bara skall låsa in sig i ett hus och bara spara pengar på hög. Men det gör jag inte.


Jag tycker att man skall leva ett rikt och intressant samt spännande liv. ”Det som är bra med att ha pengar är att man kan göra saker för dem” sa en vis man engång. Det ligger mer än en sanning i det.

 

Men precis som allting annat i livet så handlar ekonomi och livet i övrigt om prioriteringar och olika val, tycker du t ex att det är det viktigaste att ha en fin och glänsande tekokare för flera hundra kronor så fine, men skulle inte du vilja gå på en hockeymatch i elitserien eller i någon annan sport eller hoppa bungyjump eller gå på gröna lund? Allting handlar naturligtvis om prioriteringar.

 

Att leva ett rikt liv handlar inte om att ha en BMW eller Mercedes på parkeringen, eller en specialdesignad kaffebryggare eller ett stort hus med lån upp över öronen. Det är inte riktigt att leva ett rikt liv. Att leva ett rikt liv är att unna sig saker, att ha råd, att ha marginaler, att kunna göra det man drömmer om, kunna göra det där resan eller gå på den där matchen, eller köpa ett årskort till ishockey, eller ett säsongskort för fiske t ex. Allt det kan du göra om du prioriterar rätt, du kan naturligtvis göra allt detta redan om du har råd, men poängen med den här sidans innehåll är att du utan så stora uppoffringar skall kunna leva ett rikt och intressant liv.

 

Använd gärna delar av din buffert till att unna dig saker, naturligtvis är det kul att köpa teknikprylar och andra prylar också. Men jag resonerar inte så. Jag köper oftast dem billigaste sakerna av allting, men istället så har jag råd att alla årets helger åka till min sommarstuga och gå runt en sjö och fiska, det som jag alltid har velat. Det kan göra för att jag gör rätt val. Visst tusan är det kul och roligt med bra grejer också, men handen på hjärtat, hur stor skillnad är det egentligen mellan den billigaste och den dyraste prylen om man tittar på vad man praktiskt skall använda dem till? Inte vad dem faktiskt kan göra, utan vad dem faktiskt ska göra för dig.

 

Spara in på vissa delar och lev ett rikt liv på andra delar, gå ut på restaurang med någon du tycker om, gör det ofta, du kanske kan göra det för att du har gjort kloka val som mina tidigare sidor handlat om.

 

Lev livet, gå ut och ta en öl på helgen, åk in till stan och gör ett biobesök, eller åk till sommarstugan eller vad du nu vill –lev ett rikt liv. Att spara massa pengar har inget ändamål i sig. Det är Spara och Spendera det handlar om.

 

Var aktiv, blanda och ge

 

tillbaka.jpg                       2012 © ROBERT NYBERG för RN-PROJEKT