PRIVATEKONOMI.RN-PROJEKT.SE

 

 

 

gris_reseforsakring.gif

Om du handlar på detta sätt kan du göra mycket mera för dina pengar, t ex åka och titta på eiffeltornet

 

Öob.bmp

Överskottsbolaget har dem överlägsnaste billigaste priserna på allt som inte är direkta livsmedel. Men du måste våga prova dem alternativa produkterna. Dem har även så kallade ”torra” livsmedel som du kan tjäna mycket pengar på.

www.overskottsbolaget.se

 

 

Lidl och Willys är mycket billiga när det gäller livsmedel.

www.willys.se

www.lidl.se

 

 

 

Gå inte i dessa fällor:

·         Bygg inte upp stora lager av varor hemma, risken är att dem blir gamla och att du får kasta dem eller så blir du aldrig av med lagren. Handla lagom med saker.

·         Köp inte något ”bara för att det är billigt” köp det du behöver istället och tänka efter vad du behöver.

·         Glöm inte bort att planera och skriva upp vad du skall handla och vart, minnet brukar inte vara till vår fördel när det gäller att komma ihåg vad man skall handla alla gånger.

·         Köp inte alla specialerbjudanden som är billiga, kanske kan du vänta ännu längre på ett bättre erbjudande? Var avvaktande.

·         Kolla inte bara på en jämförelsesajt, kolla på flera vad någonting kostar, alla sajter har inte samma butiker så du kan hitta något ännu billigare.

·         Skall du bara handla ”lite grann” så kanske du inte behöver handla det idag, skjut upp det och handla kanske efter jobbet när du ändå åker hem. Åk inte och småhandla en massa.

·         Håll koll på hur mycket du handlar för, använd t ex en skanner typ som coop och Ica m fl har, då får du upp exakt vad du handlat för och kan då välja alternativa varor så att din budget håller.

Så här handlar du

 

Det var bara för något år sedan jag kom på mig själv hur jag gjorde när jag handlade. Jag går fram till en hylla med en produkt jag vill köpa, men sen tittar jag inte på vilka produkter som finns där. Jag tittar på prislapparna på hyllorna, när jag scannat av hela hyllan så tar jag dem två-tre billigaste och tittar vilken som stämmer med det jag vill köpa. Är det den billigaste så köper jag den.

 

1.      Tekniken är att titta på hyllkanterna, titta på prislapparna, inte titta på produkterna. Utbudet idag är enormt, antalet varor är likaså. De alternativa varorna som dykt upp i butiker som ÖoB, Willys, Lidl och så vidare är i mångt och mycket exakt samma produkter av samma kvalité och med samma egenskaper som en ordinarie produkt. Så mitt tips är ofta köp den billigaste. Är du inte nöjd med den så har du inte förlorat så mycket pengar och då kan du köpa den andra produkten nästa gång, men ge det hela en chans. Du kommer att sänka dina kostnader nåt alldeles fruktansvärt och det kommer att märkas för dig redan efter någon månad, att du har handlat 500-1500 kr billigare t ex.

 

2.      En annan sak är att gå igenom reklamen noga, titta igenom alla specialerbjudanden. Vilka rabatter finns det som du kan få ta del av? Planera dina inköp och eventuella resvägar mellan olika butiker. Köp olika varor i olika butiker, frukost i en butik, mat i en, prylar i en osv. Men du måste naturligtvis även väga det tillvägagångssättet i vad det kostar dig i tid och hur du tar dig mellan butikerna, men börja då med den som ligger längst bort om du åker bil eller buss och ta de andra på vägen.

 

Försök att vara medlem i olika kundklubbar och med olika medlemskort t ex COOP och ICA. Det kommer att ge dig ännu fler erbjudanden. Men en fälla med detta är också att man inte bara skall handla för att det är billigt, utan för att man verkligen behöver det.

 

3.      Använd ditt betalkort med återbäring i riktiga pengar, du kan läsa om att välja betalkort på betalkortsvalets sida.

 

4.      Var avvaktande, planerar du att köpa någonting kanske längre fram så köp det inte direkt, vänta ut marknaden lite, kanske dyker det helt plötsligt upp ett otroligt specialerbjudande och då kan du slå till. Saker du inte behöver idag kan du ju köpa när du verkligen har hittat dem billigt eller till ett väldigt bra erbjudande. Men det kan du bara göra om du har en buffert att göra det. Dagens besparingar är morgondagens besparingar brukar jag säga. Vissa saker kan reas ut på ett helt otroligt sätt. Stå ut kanske med lite gamla grejer och vänta ibland väldigt länge till det verkligen kommer ett bra erbjudande. Du behöver inte ha bråttom, vänta ut marknaden!

 

Jag har varit framgångsrik för att jag alltid har haft en del pengar och kunnat agera på detta sätt, jag har väntat tills det verkligen kommer ett billigt erbjudande och väntat på det och sedan slagit till. Du kommer att märka effekterna ganska tydligt med flera tusen i sänka inköpskostnader.

 

5.      Var aktiv, häng med, kolla vad du verkligen behöver och köp bara det du behöver, bygg inga lager, för risken är att du bara lagrar mer och mer lager och på det sättet binder kostnader, försök att göra slut på alla lager och sedan köpa nya produkter, då kan du också dra ut på att köpa något till det verkligen tagit slut. Jämför också olika erbjudanden i olika affärer åka gärna runt engång och jämför priser på olika varor, planera och lägg upp vad du skall köpa vart. Ibland kan en shoppingrunda innebära att du kanske besöker 3-4 affärer, har du planerat allt så behöver det nödvändigtvis inte ha tagit så lång tid.

 

6.      Använd prisjämförelsesajter på nätet och titta vart du kan köpa en produkt billigast. Men alla sajterna har inte samma butiker. Dem tre stora jämförelsesajterna är. Pricerunner, Prisjakt och Kelkoo. Titta gärna på alla tre för alla har inte med samma butiker.

 

7.      Kolla också på sajter som Tradera, Budera och Blocket, här kan du göra riktiga fynd till väldigt låga priser.

 

Jag skall beskriva mer om hur man är aktiv på en sida längre fram, detta var hur man skall gå tillväga när man handlar.

 

Mina undersökningar visar att Överskottsbolaget är den billigaste affären på nästan alla grejer som inte är livsmedel. Den affären är otroligt billig, och tänk på det, prova att köpa de alternativa varorna!

 

Lidl och Willys har också en mycket låg prisnivå och dessa rekommenderar jag.

 

Att bygga buffert…

 

tillbaka.jpg                       2012 © ROBERT NYBERG för RN-PROJEKT